Hotelový jídelníček

Každý hotel má samozřejmě svůj specifický jídelníček. A v zásadě existují tři typy. První typ je, že jako host hotelu máte zaplacené i jídlo v restauraci, kde dostanete jedno jídlo. A pokud jej nebudete jíst, máte smůlu. Tak to tedy obyčejně bývá v menších hotelích, spíše penzionech, v takových těch rodinných. U těch větších hotelů dostanete obyčejně tzv. švédské stoly, což jsou stoly plné jídla, ze kterého si můžete vybrat a dát si, kolik chcete. Můžete toho sníst opravdu hodně a vzít si opravdu cokoli, protože vše bývá zdarma, respektive je to již zaplacené. Osobně miluji hotely se švédskými stoly, protože se v nich opravdu skvěle najím, což je potřeba. Jím jen to, co mi chutná a připadám si jako v nebi, což je skvělé. Třetím typem je pouhá restaurace, kdy dostanete jídelní lístek, vyberete si jídlo, zaplatíte za něj a kuchař Vám jej zhotoví. Osobně si myslím, že je to ta nejhorší varianta, ale to samozřejmě záleží především na lidech, jak to vidí. Pro každého je totiž špatného něco jiného, každému se líbí něco jiného. A to nikdo z nás zkrátka změnit nemůže. To nás dělá lidmi, to z nás dělá každého naprosto jedinečným. Každý se totiž jinak chová, jinak vypadá, jiné věci jí a jiné věci pije. Některé věci mu jdou a jiné zase ne. Někdo je chytrý a někdo je hloupý. Ale neznám nikoho, kdo by nemiloval švédské stoly, vy snad ano? Proto, že existují, je hotelový jídelníček dokonalý.

Publikováno: 01. 01. 2012

Kategorie: Praktické rady

Autor: Katka Urbancová